Thursday, 5 July 2012

selamat ulangtahun untuk lelaki Dynamite


23 tahun kau hidup dan kau rasakan tidak punya apa-apa..apatah lagi aku??hidup yang kau rasakan masih belum bermula telah lama berjalan tanpa kau sedar.mungkin kau sedar yang kau sedang merangkak dalam hidup. Merangkak itu tidak salah kerana kau telah cuba untuk berjalan dan berlari tapi mungkin kau lupa yang permulaan berjalan dan berlari itu adalah dengan merangkak perlahan-lahan. Begitu juga dengan orang lain yang kau rasakan mereka berjalan dan berlari dalam hidup sedangkan mereka juga sepertimu merangkak sebagai langkah pertama. Pernahkah kau fikir yang orang lain telah menganggapmu berjaya?pesakit-pesakitmu? Juga ibubapamu.aku yakin mereka bangga dengan pencapaianmu kerana dengan merangkak kau mampu menggapai kejayaan. Mungkin yang kau rasakan kejayaan itu tidak besar tapi orang lain??

23 tahun kau rasakan kau ditindas emosi dan mental..itu adalah lumrah..setiap orang merasakan selagi diri ini bernafas. Apa yang kau perlu lakukan Cuma berdoa dan berusaha untuk melupakan segala masalah yang ada. Aku mengerti percakapan adalah lebih mudah dari perlaksanaan. Tapi andai kita redha dengan takdir-Nya pasti kau akan menemui ketenangan itu.
23 tahun, kau masih sendiri. disogok pelbagai cerita dan kisah tentang kehebatan dan kebahagiaan manusia-manusia sekeliling. Ya, kebahagiaanmu akan sampai juga dalam masa cepat atau lambat kerana aku yakin setiap manusia memiliki kebahagiaan itu Cuma kita masih tidak tahu bagaimana atau dengan cara apa ianya akan hadir.jangan tunggu, kau perlu berusaha untuk mendapatkannya.kau bukan seorang yang loser..kau seorang yang hebat dalam keadaan yang tertentu..mungkin aku tidak tahu, sesiapa pun tidak mengerti kerana yang mengalaminya adalah kau dan ia bukan aku.p/s : aku hanya mampu menulis untuk berkongsi sedikit rasa hati denganmu kerana hakikatnya aku juga sedang mencari diri.

No comments:

Post a Comment

dia yang berbicara tanpa suara

My photo
Hidayah perlu dicari, bukan dinanti.berbicaralah dgn-Nya walau tnpa suara. disini dimana aku cuba lari dari dunia realiti.

halaman menarik

bUat bAkaL suaMi ku !

Sekiranya
kita cinta kepada manusia
tidak semestinya manusia cinta kepada kita
Tetapi sekiranya
kita cinta kepada Allah
nescaya cinta Allah tiada penghujungnya
Sekiranya
kita cinta kepada manusia
kita akan cemburu kepada orang yang
mencintai orang yang kita cintai
Tetapi sekiranya
kita cinta kepada Allah
kita akan turut mencintai orang yang
melabuhkan cintanya kepada Allah juga
Ya Allah
andainya dia adalah jodoh
yang ditetapkan oleh-Mu kepadaku
Maka
campakkanlah ke dalam hatiku
cinta kepadanya adalah kerana-Mu
dan campakkanlah ke dalam hatinya
cinta kepadaku adalah kerana-Mu jua
Namun
andainya dia bukanlah jodoh yang
ditetapkan olehMu kepadaku
berikanlah aku kekuatan
agar pasrah
dalam mengharungi ujian
yang Dikau berikan kepadaku..